17 вересня 2022 р. пройшов Освітньо-практичний форум «Act4SDGs» за участі одеської молоді. Форум є частиною запланованих активностей Інформаційно-просвітньої кампанії «Сила в дії 2.0: Знання та Обізнаність» в межах Глобального тижня дій задля Цілей Сталого Розвитку, який стартував з 16 вересня і триватиме до 25.09 по всьому світу.

До участі в Форумі були запрошені 20 учасників, які пройшли відбір організаторів. На заході презентували цікаві та корисні теми, які стосувалися Глобального тижня дій задля Цілей Сталого Розвитку. Учасники дізналися про Порядок денний до 2030 року та його роль у досягненні 17 Цілей сталого розвитку. Також познайомились з 5-ма ЦСР та їх завданнями:

– ЦСР 11: Сталий розвиток міст та громад

– ЦСР 12: Відповідальне споживання та виробництво

– ЦСР: 13: Боротьба зі зміною клімату

– ЦСР 14: Збереження та раціональне використання океанів, морів і морських ресурсів задля сталого розвитку

– ЦСР 15: Захист та відновлення екосистем суші

Запрошені експерти Форуму розказали учасникам про Природоорієнтовані рішення і як вони застосовуються для вирішення міських кліматичних проблем; представили ідеї ZeroWaste та правила сортування; обговорили вплив війни на екосистеми суші, клімат та морські системи, зокрема на морських ссавців; познайомили з основами екологічного законодавства та права;  а також розповіли про цікаві екологічні ігри та дізналися як вирощувати в домашніх умовах рослини з кісточок.

Також молоді амбасадори SDGs долучалися до опитування через застосунок Mentimeter для оцінки їх розуміння кожного інформаційного блоку. Завершував Форум практикум із застосуванням методу «Світового кафе», де учасники мали можливість в ігровому форматі обговорити ключові екологічні проблеми міста Одеса, які потребують вирішення.

Більше інформації на сторінці Організації у Фейсбук: https://www.facebook.com/cddy1synergy/