У Мінприроди відбувся другий раунд презентацій результатів наукових досліджень, проведених науково-дослідними установами, які підпорядковуються міністерству.

Цього разу результати виконаних у 2018 році прикладних наукових досліджень в Оргуському інформаційно-просвітницькому центрі презентував директор  Українського наукового центру екології моря Віктор Коморін.

Основними результатами роботи установи протягом 2018 року стали проведення базової оцінки та визначення Доброго екологічного стану морських екосистем Чорного моря в межах виключної морської економічної зони України та розроблення Програми державного екологічного моніторингу морів України на 2019-2025 роки як складові Морської стратегії України відповідно до вимог Директив ЄС 2008/56/ЄС, 2008/105/ЄС тощо.

Загалом було представлено результати досліджень Українського наукового центру екології моря за  8 науковими темами.

Нагадаємо, Міністерство екології та природних ресурсів України запровадило практику публічних звітів науково-дослідних установ, підпорядкованих відомству. Перший публічний звіт виконаних 2018 року прикладних наукових досліджень 13 лютого оприлюднив Український науково-дослідний  інститут екологічних проблем.

Як зазначив раніше заступник Міністра екології та природних ресурсів України Микола Кузьо, публічні презентації розроблених наукових тем важливі не лише для популяризації та підвищення авторитету вітчизняної науки, але й дозволяють обговорювати плани наших науково-дослідних установ на наступний рік. Це тільки сприяє тіснішій співпраці науковців із структурними підрозділами Міністерства та відкриває можливості для публічного доступу до презентацій, а також фінансування та практичного впровадження результатів науково-дослідних робіт.

Загалом обговорення передбачають участь представників структурних підрозділів Мінприроди, членів Науково-технічної ради Мінприроди і Громадської ради Мінприроди та інших представників наукових установ, громадських організацій.

Джерело: Міністерство екології та природних ресурсів України