Інтерактивна система «Каркінітська затока» є результатом роботи Проекту «Співпраця щодо довкілля Чорного моря» що фінансується Європейським Союзом і працює у країнах регіону Східної Європи, Кавказу та Центральної Азії – Грузії, Молдові та України. Проект зосереджений на допомозі національним урядам у досягненні цілей Бухарестської конвенції на регіональному та національному рівнях і підтримці окремих заходів, які включені до Робочого плану Комісії з питань захисту Чорного моря від забруднень (Чорноморської комісії).

Ця діяльність – практична демонстрація іншим сторонам Бухарестської конвенції, як політика МПТ, підготовлена протягом попередньої діяльності може бути впроваджена в життя. Вона використовує міжнародний досвід у визначенні існуючої і потенційної ресурсної бази різноманіття (види, ареали розповсюдження та екосистеми) в Чорноморській біогеографічній зоні, описує и наносить на карту ці ресурси (база даних і ГІС-технології), застосування відповідних критеріїв (наприклад, тих, які використовуються для визначення місцезнаходження Натура 2000 в ЄС) для того, щоб розробити систему МПТ в Україні.

ГІС-карти Каркінітської затоки було завершено в листопаді 2008 року. Ці документи було об’єднано в «Обгрунтування щодо створення морської природоохоронної території в Каркінітській затоці», яке було перекладено на українську мову.
Представляємо до вашої уваги інтерактивну систему, яку УкрНЦЕМ розробив на основі даних, що були отримані в результаті роботи Проекту.

Доступна за наступною адресою: http://ims.sea.gov.ua:8081/karkinitsky/